O nama

Dobro došli na naše internet stranice. Ove stranice namjenjene su Vama koji brzo i moderno živite, kako bi sakupili osnovne informacije i potražili nas u živo na našoj “radnoj” adresi – PVC “Mladost”, Jarunska 5, Zagreb.

Tu možete pročitati kad smo i kako nastali, koliko i kako se družimo. Pronaći natjecanja na kojima smo bili, kao i rezultate koje smo postigli. Pročitati nešto o našim planovima, ali i željama.

Nadamo se da ćete pronaći informaciju koju ste tražili, te da ćemo Vaše zadovoljno lice vidjeti na našim zajedničkim fotografijama.

Hrvatski akademski klub sinkroniziranog plivanja “Mladost” prvi je i najstariji klub sinkroniziranog plivanja u Hrvatskoj. Osnovan je 1992. godine i djeluje aktivno već 23 godine.U klubu je registrirano 40 natjecateljki (Kadetkinje, Mlađe juniorke, Juniorke i Seniorke) uz još 40-ak djevojčica koje su u kategorijama Škola i naše Male sirene! Ukupno brojimo preko 80-ero djece na što smo jako ponosni!

Svojim djelovanjem, već 25 godina, „odgajamo“ generacije djevojčica i djevojaka. Sinkronizirano plivanje olimpijski je sport, pa je natjecateljski karakter naš sastavni dio. No, velik dio našeg programa usmjeren je na pravilan psihosomatski i motorički razvoj djevojčica predškolske i školske dobi. Posebu pažnju poklanjamo i „teen“ uzrastu s ciljem stvaranja zdravih prehrambenih navika, te svakodnevnog tjelesnog vježbanja, čime direktno utječemo na smanjenje ovisnosti u mladih, te borbu protiv poremećaja prehrane. Stvaranjem sigurne i ugodne atmosfere pri radu, dajemo im (često i prihvaćenu) mogućnost „drugog“ doma, uz njihovu primarnu obitelj. Time potičemo razvoj u sigurne, zdrave i afirmirane mlade ljude. Kako bi naš rad bio što primjereniji polaznicama i u skladu s razvojnim karakteristikama kako vremena u kojem živimo, tako i njih samih, neophodni su nam određeni rekviziti (plivački kostimi, daskice za plivanje, tube-crvići, „manzete“ utezi, elastične trake) a bez adekvatnog muzičkog razglasa iznad i ispod vode, rad nam je gotovo nezamisliv. Financiramo se uglavnom iz članarina. Svih ovih godina uspjeli smo uspješno sudjelovati na svim domaćim natjecanjima s punim sastavom u svim dobnim kategorijama. U Klubu plivačice profesionalno obučava prof. Tamara Smetko Martinov.

Vaš HAKSP “Mladost”

Komentiraj

XHTML:Mogu se upotrebljavati sljedeći tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>